S-a mai închis un capitol în istoria industriei energetice din România. Astăzi au fost puse la pământ turnul de răcire și coșul de fum al fostei Termocentrale de la Doicești, locul unde ar urma să fie amplasat primul reactor modular mic din România.
La ora 14.00, localnicii din Doicești au asistat la momentul demolării ultimelor rămășițe ale colosului numit Termocentrala Doicești. Cu o detonare controlată, construcțiile uriașe s-au prăbușit. Traficul în zonă a fost restricționat pentru derularea operațiunii, iar localnicii au fost avertizați din timp, prin sisteme acustice, asupra momentului demolării, pentru a evita orice pericol.
Operațiunea a fost filmată de localnici și foști angajați din perioada de glorie a Termocentralei de la Doicești.
Termocentrala Doicești a fost pusă în funcțiune în anul 1953 și a fost una dintre cele mai performante termocentrale din România. Utiliza cărbune inferior, lignit, provenit de la exploatările miniere din Șotânga, Filipești, Ceptura și Câmpulung.
Energia electrică produsă la Doicești era livrată în sistemul național prin două linii de 220 KV.
Activitatea a fost oprită în anul 2009 din cauza costurilor ridicate de operare și a problemelor de mediu. În anul 2012 se făceau ultimele disponibilizări. Spre deosebire de anii de după revoluție, când sute de dâmbovițeni lucrau la
Termocentrala Doicești, în ultimii ani de funcționare, numărul scăzuse dramatic. În final 3 muncitori au mai fost păstrați, iar în 2020, construcțiile termocentralei au fost demolate prin implozie. Astăzi, utimele turnuri au fost puse la pământ.